Tijd voor G&T

Zei er iemand champagne?

Nee, geen champagne. Al is het wel gebruikelijk om te toasten op een mijlpaal of goed begin van het jaar. Tijdens de feestdagen heb ik genoeg champagne geproefd om nu weer wat variatie in mijn leven te brengen. We proosten met gin & tonic: het drankje dat sinds 2015 het hart van menig cocktail-genieter heeft gestolen (ook die van mij).

Celebrate every tiny victory.

Waarom gaan we proosten? Eigenlijk zal je elke dag een reden moeten hebben om iets te vieren. Dat doen we te weinig. Nu vier ik de eerste post van mijn nieuwe blog. Niet met knallende kurken en grote stukken taart, maar met een frisse G&T. Proost op een goede start! Proost op veel mooie plaatjes, fijne inspiratie, leuke woonideeën en toffe producten.


Hoe maak je deze Gin & Tonic?

BENODIGDHEDEN:

  1. Bobby’s Gin
  2. Fever Tree Indian Tonic
  3. IJsblokjes
  4. Sinaasappel 
  5. Kruidnagel

Vul het glas tot de rand met ijs. Schenk eerst de gin en daarna de tonic erbij. De verhouding van gin & tonic is 1:3. Dit houdt in dat er 35ml gin en 100ml tonic in een glas gaat. Roer dit goed door elkaar. Was de sinaasappel en snij deze in partjes. Steek 3-5 kruidnagels in één partje, zodat ze niet in glas drijven. Doe het sinaasappelpartje met de kruidnagel in de gin & tonic en zet een partje op de rand.

Deze G&T gaat goed bij de Indonesische keuken, dus maak er ’s avonds ook een feestje van!

One thought on “Tijd voor G&T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.