Stoofpeertjes

in rode portsaus met kaneel, steranijs, sinaasappel & kruidnagel.

Wanneer ik dit schrijf, beginnen de eerste vlokken te vallen en buiten is het snijdend koud. Ik niets liever dan binnen blijven, onder een deken, met mijn dikste sokken aan. Dit moment geeft mij een flashback naar de feestdagen, het lekkere eten en de knusse gezelligheid. Ik ben nu eenmaal gek op bourgondische maaltijden en lang tafelen. Voor nu neem ik jullie mee terug naar de dagen van uitgebreid koken en ik neem een voorbeeld aan de situatie buiten: het weer ook doet alsof we terug in december zijn.

Ingrediënten:

  • 1 kg stoofperen (Wilder Gieseman)
  • 350 ml rode port
  • 100 ml water
  • 1 geperste sinaasappel
  • 2 kaneelstokjes
  • 8 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

Wanneer je alle ingrediënten hebt uitgeteld, neem je een pan met een deksel. Hier zet je de geschilde stoofperen (met steel) rechtop in. Vervolgens giet je de port, het water en de sinaasappelsap in de pan. Wanneer je stoofperen onder het vocht staan, voeg je hieraan de suiker, kaneel, steranijs en kruidnagels toe.

Nu zet je de warmtebron aan en doe je de deksel op de pan. Laat het geheel zo’n anderhalf uur stoven. In de tussentijd gaat de keuken ontzettend lekker ruiken en begin je stiekem al te watertanden. Zet je tanden na anderhalf uur niet direct in de peertjes, maar laat ze even afkoelen. Het lekkerste is om ze lauwwarm te serveren.

Wil je een spicy borrel met sinaasappel en kruidnagel proeven tijdens het koken? Klik dan gauw hier! 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.