Sandwich pulled pork

De stiekeme hipster in mij kan af en toe de geur van een sandwich pulled pork niet weerstaan. Laat het nu zo zijn dat mijn vader de lekkerste variant maakt die ik ooit heb geproefd. Of het nu hoogzomer of hartje winter is, met alle liefde grillt hij ruim 8 uur lang met zorg het varkentje op een Weber rookoven. Aangezien het altijd zo smaakvol is en je in één keer een voorraad voor de hele familie kan klaarmaken, wil ik de basis van dit recept met jullie delen.


PULLED PORK SANDWICHES 

Voorbereiding

Het kruidenmengsel (voor het klaarmaken van de varkensschouder)

  • 1 teen verse knoflook
  • 2 el chilipoeder
  • 2 el zeezout
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 tl gemalen peper

De saus (na het klaarmaken van de varkensschouder)

  • 175 ml appelazijn
  • 250 ml ketchup
  • 4 el rietsuiker
  • 1,5 tl worcestersaus
  • 1 tl chilisaus
  • 1 tl zeezout
  • 0,5 tl moesterdpoeder
  • 0,25 tl gemalen peper

Overige benodigdheden

  • Kaiserbroodjes
  • Rucola

Bereidingswijze

Je kunt het varkensvlees op verschillende wijzes bereiden: in de oven, in een slow cooker of uiteraard in een rookoven/barbecue. Persoonlijk vind ik het vlees van de barbecue het meest smaakvol. Deze manieren van bereiden kun je heel makkelijk vinden op verschillende blogs en de laatste bereidingswijze wordt uitgebreid beschreven op de website van Weber.

Wanneer de pulled pork gaar is, kun je het vlees letterlijk uit elkaar trekken: vandaar de naam. Wanneer dat is gebeurd, kun je het in een kom mengen met het mengsel van de saus. Serveer het vervolgens op een lekker broodje met rucola.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.