Poke bowl met zalm

Er is niets waar ik meer van houd dan van verse ingrediënten. De nieuwe food trend, overgewaaid uit Hawaii, geeft je in één kom een soort uit elkaar getrokken sushi: heer-lijk!

Ingrediënten:

  • Verse zalm (van de visboer of de Marqt)
  • Jasmijn rijst
  • Rijpe avocado
  • Sojabonen
  • Zeewiersalade
  • Radijs
  • Rode sla
  • Lente ui
  • Gebakken sesamzaadjes
  • Wasabi mayonaise
  • Soja – gember saus (kant & klaar bij Albert Heijn)

Bereiding:

Kook de rijst volgens de verpakking en laat het afkoelen. Snijd dan alle ingrediënten in kleine en makkelijk eetbare partjes en haal de huid van de zalm. Bak tot slot de sesamzaadjes licht op. Leg de rijst als bodem in de kom en roer de wasabi mayonaise erdoorheen. Leg daarbovenop de verschillende ingrediënten en top het af met de sesam en de soja-gember saus.

Hierin kun je veel variëren, dus kies vooral wat je zelf lekker vindt! Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.