Pittige brownie met stroop

Wil jij je collega’s, familie of high tea party een keer verrassen met een briljant baksel? Probeer dan eens dit brownie recept van Mijn Huis In Amsterdam: deze brownie blijft zacht van binnen, met een krokant buitenlaagje en een pittige nasmaak.

Ingrediënten (voor 12 – hongerige – personen):

Je kunt alle ingrediënten gemakkelijk bij de supermarkt krijgen.

  • 170 gram boter
  • 170 gram bloem
  • 200 gram fijne suiker
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram pure chocolade (cote d’or)
  • 3 flinke lepels stroop
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • chilivlokken

Bereiding:

  1. Zet de oven op 180℃ en verwarm deze voor. Pak een geschikt en redelijk groot bakblik en leg hierin een natgemaakt vel bakpapier. Wanneer je bakpapier nat maakt, kun je deze heel makkelijk vouwen, kreukelen en leggen in o.a. een bakblik.
  2. Smelt allereerst in één pan de boter, de suikers en de chocolade. Roer net de lang totdat het egaal en glad is en strooi de chilivlokken er in. Voeg als laatste de flinke lepels stroop toe en roer het goed door elkaar. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat het afkoelen. Zelf zet ik de pan met het mengsel altijd even buiten.
  3. Klop ondertussen de eieren los met de vanillesuiker. Zeef boven een aparte kom het bakpoeder, de cacao en de bloem door elkaar. Wanneer het mengsel is afgekoeld, kun je de eieren er doorheen kloppen. Doe vervolgens het bloem mengsel hier bij en roer alles goed door elkaar.
  4. Giet het beslag in het bakblik en bak de brownie ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Prik af en toe met een houten satéprikker in de brownie, dan kun je zien of die al klaar is.
  5. Laat de brownie afkoelen in het bakblik en daarna kun je hem snijden.

Je kunt deze brownie heerlijk serveren als toetje, maar ook bij een kopje koffie. Neem hem eens mee naar kantoor: ze zullen dolblij met je zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.