Bron van inspiratie

Een briljant idee komt op als… Samen met één van de meest onsmakelijke uitdrukkingen in de Nederlandse taal wil ik aangeven dat geniale vindingen niet direct tot stand komen. Er verschijnt geen gloeilamp (of milieuvriendelijker: LED lampje) boven je hoofd, zoals in de wereld van Donald Duck. Woonideeën ontstaan wanneer je je laat inspireren, bijvoorbeeld op Instagram & Pinterest. Ook kun je door observatie tot de leukste hersenspinsels komen.

Blauw & goud

Ik durf bijna niet toe te geven wat mijn bron van inspiratie is geweest. Het kwam niet tijdens het stalken van Instagram-accounts, niet tijdens een vreetbui Tony’s Chocolonely’s en ook niet tijdens het driftig aaien van de kat. Als de inspiratie door het laatstgenoemde had moeten komen, dan hadden we nu een kale kat gehad, vrees ik. Mijn briljante idee baande zich een weg door mijn hersenspinsels toen ik verliefd werd op de combinatie van blauw & goud. De combinatie die ik had gevonden in mijn nieuwe telefoonhoesje, mijn bron van inspiratie.

Trendgevoelig

Of ik trendgevoelig ben? Ja, ik denk dat ik bij het epileren van mijn wenkbrauwen nog minder gevoelig ben. Zelf blijf ik graag in de ontkenningsfase terwijl menig facebookfriend die stempel wel op mij drukt. Thuis beloof ik plechtig dat dit interieur jaren meekan en ik geloof zelf heilig in die belofte. Maar niets is zo veranderlijk als… Juist. Het interieur! In de wereld van Donald Duck zou ik met al mijn gloeiende gloeilampen oom Dagoberts geldpakhuis maandelijks van een herinrichting voorzien.

Foutje

Laatst heb ik een jurk gekocht. Een goudgele jurk van velours van vergelijkbare stof met exact dezelfde kleur als onze fauteuil. Ik heb ‘m aangetrokken, ben gaan zitten en ben verdwenen. Twee handen, twee benen en een blozend hoofd. Dat was alles wat er van mij over was. Ik ben uitgelachen, opgestaan en ik heb de jurk weer teruggebracht. Over dit voorval wordt thuis niet meer gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.